Kraftig drivhusgas strømmer ud af rismarker og fiskeopdræt: ‘Vi har lavet ubalance i regnskabet’Når mennesker ændrer på naturen, skaber det store mængder metangas, som ender i atmosfæren.
Slem, okay eller god: Klimamærker på madvarer kan ændre dine indkøbsvanerMærkerne påvirkede også forsøgspersoner, som ellers var ligeglade med CO2-aftrykket på deres mad.
Drikker du meget light-sodavand? Sødestoffer kan give dig resistente bakterierDet kan blive et problem for sundheden i samfundet, at vi udvikler flere resistente bakterier.
Amerikansk firma laver kød ud af den blå luft: ‘Teknologien kan blive afgørende i fremtiden’Ny metode trækker CO2 ud af luften og omdanner det til spiseligt protein.
Tre råd fra forskere: Sådan forbereder du din krop på COVID-vaccinationModerat motion kan øge antallet af antistoffer hos udsatte grupper, viser ny undersøgelse.
Kan vi stole på fødevareforskning? Mange undersøgelser er betalt af industrienNår industrien støtter forskningen, bliver resultatet oftere til deres fordel.
Spørg Fagfolket: Hvorfor er grøntsagsskuffen placeret nederst i køleskabet?En læser undrer sig over, at grøntsagsskuffen er placeret i bunden af køleskabet, hvor der er køligst. Det burde ikke være nødvendigt.
Spørg Fagfolket: Bliver olien i nødder beskadiget ved ristning?En læser vil gerne vide, om nødder egentlig kan tåle at blive ristet. Det svarer professor i fødevarekemi på.
Spørg Fagfolket: Hvor gammelt er mennesket designet til at blive?En læser vil gerne vide, hvor længe menneskekroppen kan holde. Professor på KU har set på forskningen.
I en lagerhal i Taastrup gror salat og grønt i 14 etagerEt af Europas største vertikale landbrug er åbnet i Taastrup.
Kanel, gløgg og brændte mandler: Derfor får bestemte dufte dig i julestemningDufte er særligt gode til at bringe dig tilbage til barndommen.
Regeringen vil gøre kostrådene klimavenlige: Eksperter tvivler på effektenKostråd og klimatips kan ikke alene ændre folks madvaner.
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i rettenForskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.
Spørg Fagfolket: Hvorfor falder franskbrødet sammen i ovnen?En læser undrer sig over, at brødet først hæver inde i ovnen og nogle minutter senere ser ud til at falde sammen. Lektor på KU Food forklarer, hvad der sker.
Middelalder-lort afslører: Sådan kan vores tarmbakterier have set ud før junkfood og medicin500 år gamle offentlige toiletter viser, at vi havde en bakteriefattig tarm allerede dengang.