EU forbyder muligt kræftfremkaldende farvestof i dit fredagsslik
Det hvide farvestof E171 findes blandt andet i skolekridt, snebold og lakridsæg.
Hestemedicin mod corona? Danske facebook-grupper spreder farligt råd
Medicinen Ivercmectin bliver særligt i USA udråbt som kur mod covid-19, selvom dokumentationen ikke er på plads.
Tor Nørretranders om corona: Sådan går det, når man ødelægger naturen
Tor Nørretranders placerer ansvaret for covid-19-pandemien hos os selv.
EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om
EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.
Kan vi stole på fødevareforskning? Mange undersøgelser er betalt af industrien
Når industrien støtter forskningen, bliver resultatet oftere til deres fordel.
Spørg Fagfolket: Hvor gammelt er mennesket designet til at blive?
En læser vil gerne vide, hvor længe menneskekroppen kan holde. Professor på KU har set på forskningen.
Leder: Vi kan ikke sidde farlige sundhedsråd overhørig
Bag de lysende skærme, som vore børn og unge glor ind i hver dag, gemmer sig en voksende verden af pseudovidenskab og fake news, der ikke kun er fordummende. Influencers og streamingtjenester giv…
Sundt den ene uge, usundt den næste: Derfor gør kød-forskning os sjældent klogere
Forskning i kost er så komplekst, at det er svært at vurdere sundheden af enkelte fødevarer som kød.
Dokumentar: Svampene bygger internet under vores fødder – og kan revolutionere byggeri, fødevarer og medicin
Der er bogstaveligt talt meget mere ved svampene end man kan se. Den roste dokumentar Fantastic Fungi giver et nyt perspektiv på nogle af naturens mest undseelige organismer.
Leder: Lad os tage en kartoffelkur for miljøet og mennesket
»I Danmark beskytter vi vores grundvand mod forurening frem for at rense det. Det gør vi, fordi vi bruger grundvandet til drikkevand, og vi ønsker, at vores drikkevand skal produceres fra renest…
»Pengene fra Helvede« er forskernes virkelige hovedpine
Private fonde bestemmer, hvad danske forskere beskæftiger sig med. Mange forskere finder det dybt problematisk.
Undersøgte sig selv efter kødskandale: »Vi er ikke ude på at frikende os selv«
Interview: Aarhus Universitet ser ingen problemer i, at de selv har undersøgt forskningscenters forhold til private samarbejdspartnere efter voldsom kritik af, at landbrugsorganisationer havde mulighed for at påvirke rapport om oksekøds klimapåvirkning.