Forsker vil omdanne gammelt brød til fødevareemballage
Brødaffald er bedre tjent som et biologisk materiale til emballering end som råvare i biogasproduktion eller dyrefoder, lyder det fra forsker ved Aarhus Universitet.
Ingeniørernes kæledægge vandt profilanalysen igen-igen
For 21. år i træk er Novo Nordisk blevet kåret til den mest attraktive arbejdsplads af danske ingeniører, naturvidenskabs- og it-folk. Top-5-virksomhederne har det fællestræk, at de tilbyder ingeniørerne en legeplads, lyder det fra lektor i marketing.
FN har de seneste ti år kæmpet for mere biodiversitet - men har det hjulpet?
De har taget et godt første skridt, men vi er slet ikke i mål endnu, siger ekspert.
DEBAT: Landbrugsjord har stort potentiale for CO2-lagring
At opbygge landbrugsjordens indhold af humus er et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid, mener konsulent.
Leder: PFOS-katastrofen der voksede mellem stolene
Det er intet mindre end historisk – på den kedelige måde – at vi her 47 år efter den første danske miljøbeskyttelseslov, som understreger vigtigheden af at beskytte mennesker mod forurenin…
Magneter i mobiler og smartwatches kan forstyrre pacemakere
Food and Drug Administration (FDA), der er USA’s føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed advarer om, at smartphones og smartwatches kan virker forstyrrende på pacemakere og andre indopererede medicinske enheder. Det skyldes, at de indeholder magneter. Smartphones og smartwatches kan påvirke pacemakere Undersøgelser har vist, at de stærke magneter i vores smarte enheder kan gøre, at implantater […]
Read More…
.
Hvis vi spiser efter kostrådene, kan 40 procent landbrugsjord sløjfes
Et af de største potentialer for at reducere landbrugets klimaaftryk er en grønnere kost, siger ekspert.
Tor Nørretranders om corona: Sådan går det, når man ødelægger naturen
Tor Nørretranders placerer ansvaret for covid-19-pandemien hos os selv.
EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om
EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.
Teknologi skal løse landbrugets klimaproblemer: Støtteparti kalder det fugle på taget
Pyrolyse, bioraffinering, og fodertilsætning er blandt de teknologiske løsninger, der skal være med til at nedbringe landbrugets udledning med 7,1 mio. tons, foreslår regeringen. Også økologi og udtagning af lavbundsjorder får plads i regeringens plan.
DNA-skader kan forklare stigning i skjoldbruskkirtelkræft efter Tjernobyl-ulykken
Forskere har undersøgt sammenhænge blandt 359 børn, der fik kræft efter at være blevet eksponeret med stråling, samt 81 personer, der blev født mere end ni måneder efter ulykken.
Rødt lys til syv statslige it-projekter: Højeste andel nogensinde er i farezonen
I sin netop offentliggjorte halvårlige statusrapport giver Statens it-råd ”rødt lys” til i alt syv af de igangværende it-projekter i staten. Det er en to flere siden den seneste rapport blev offentliggjort i efteråret. Andelen af projekter med enten rødt eller gult lys er på sit højeste nogensinde, skriver rådet.
Atomaffald i honning fra amerikanske atomprøvesprængninger
Niveauerne for det radioaktive cæsium er så lavt, at det ikke betragtes som sundhedsskadeligt, lyder det fra forskere bag ny undersøgelse.
21-årig fik hjertesvigt efter overdrevent forbrug af energidrik
En ung mand fra England drak to liter energidrik om dagen i to år.
Kraftig drivhusgas strømmer ud af rismarker og fiskeopdræt: ‘Vi har lavet ubalance i regnskabet’
Når mennesker ændrer på naturen, skaber det store mængder metangas, som ender i atmosfæren.