Kontroversiel opfinder: »Mine drænrør virker altid«
Interview: Transportministeren har åbnet for nye forsøg med de omstridte drænrør, som opfinderen Poul Jakobsen over hele verden graver ned for at redde sandstrande. Ingeniøren har spurgt Poul Jakobsen, hvorfor han ignorerer rapporter, der kalder rørene virkningsløse og kun accepterer egne rapporter som videnskab.
36 år efter Challenger-ulykken: Nasa klar til igen at sende specialister i rummet
Nasa vil åbne op for at sende specialister i rummet, der kan arbejde side om side med professionelle astronauter. Planerne er en del af den voksende kommercialisering af ISS.
Andreas Mogensen skal en tur mere i rummet som leder og pilot
Andreas Mogensen bliver pilot og leder på flyvningen, som foregår med et Crew Dragon-rumfartøj fra Elon Musks virksomhed SpaceX.
Techtopia #229: På besøg i Dr. Hwu’s hackerværksted
DTU-lektoren er specialist i hacking af forbrugerelektronik og har udviklet tilpassede instrumenter til at udføre unik forskning.
Dyk ned i kvantefysikkens fødsel …og hvorfor Einstein og Bohr altid kørte for langt
En national fejring markerer i år 100-året for indvielsen af Niels Bohr Institutet og for Niels Bohrs nobelpris i fysik.
Eksperter om havnetunnel til Amager: »Det vil betyde sammenbrud i store dele af døgnet«
I analysen af en havnetunnel har man i forundersøgelserne valgt ikke at fremskrive biltallet efter den økonomiske udvikling. Der tegnes dermed et skønmaleri af projektet, mener planlægger.
Flix: Nyt sprog fra Aarhus vil gøre programmørens liv lettere med logik i tanken
JVM-sproget Flix fra Aarhus Universitet giver mulighed for smart og tidsbesparende logik, med verdens mest avancerede compiler i ryggen, mener folkene bag. Og det kan kodes i Visual Studio Code.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt…endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
Dansk algoritme vil gøre datacentre mere klimavenlige
En forbedret algoritme udviklet på DIKU kan mindske ressourceforbruget i verdens datacentre.
Teknologiens Mediehus går sammen med landets universiteter om ny, stor tech messe
Digital Tech Summit bliver Danmarks udstillingsvindue for digitale teknologier og mødested for stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups
Ny forskning: AI på jobcentre er ikke god erstatning for mennesker
Det kan blive problematisk at bruge AI-teknologier til at forudsige langtidsledighed blandt kontanthjælpsmodtagere, viser ny dansk forskning.
Ny teori: Månens skabelse har sat sig tydelige spor i Jordens kappe
Jordens kappe har to store områder, der er tungere og kemisk forskellige fra resten af kappen. De stammer måske protoplaneten Theia, hvis sammenstød med Jorden også skabte Månen.
Studie: Pas på ulfrafine partikler fra 3D-printere i hjemmet
ABS-plast udleder så mange ultrafine partikler når de opvarmes i en 3D-printer, at de udgør en sundhedsmæssig risiko for mennesker, især børn. Problemet opstår især hos de mange billige 3D-printere.
Regeringen vil gøre kostrådene klimavenlige: Eksperter tvivler på effekten
Kostråd og klimatips kan ikke alene ændre folks madvaner.