Topforskere i USA har mistet deres status som verdens mest citerede
Kina har førertrøjen på inden for alt fra AI over bioteknologi og udgivelse af forskningsartikler. Nu er topforskningen også den mest citerede.
Fik du læst det? Sommersøndage i selskab med det bedste fra dit mediehus
Tilmeld dig vores nyhedsbreve, så du sommeren igennem modtager et eksklusivt udvalg af mindeværdige artikler.
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Forskningsordførere: Natos kvantecenter skal ikke ske på bekostning af anden forskning
Det giver ikke mening for hverken Venstres eller Radikales forskningsordførere, hvis der bliver mindre forskning i grøn omstilling eller life science som følge af kommende Nato-center for kvanteteknologi.
Boganmeldelse: Dr. Strangelove elskede sine glade ungdomsdage hos Niels Bohr
Ny bog beretter både om den nyeste forskning fra Niels Bohr Institutet og instituttets historie og betydning gennem 100 år.
Her er universiteternes plan for udflytningen af STEM-uddannelserne
Universiteterne har i høj grad prioriteret de to studieområder ‘tech’ og ‘science’ i deres udspil til udflytning og nedlukning af studiepladser.
Energiforskeren: Superledere og permanente magneter kan blive gamechangere
Forskerne kigger fremad: Det elektrificerede samfund skyller hastigt ind over os og nye materialer bliver stadig mere afgørende, lyder det fra professor i effektelektronik Frede Blaabjerg i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.
Center for Cybersikkerhed åbner ny afdeling for fremtidens teknologier
I forbindelse med at Center for Cybersikkerhed etablerer en ny afdeling, der skal være videncenter for cybersikkerhed i fremtidens teknologier, søger centret erhvervs-ph.d.
Forskning skal først og fremmest være grøn i politikernes øjne
I fordelingen af forskningsreserven for 2022 prioriteres forskning i digital omstilling og sundhed også højt, og for kvanteforskerne er der håb om at komme ind i varmen i 2023.
Enige forskere: Solen kan ikke forklare klodens hedetur
Sammenhængen mellem solaktiviteten og klimaet ophørte i 1985, viser ny dansk analyse. Forskerne, der arbejder med Solens betydning for klimaet, erklærer sig stort set enig.
300 meter forskningsskib med egen atomreaktor
Ekstremt rige skal inviteres med på verdens største forskningsskib, der både skal huse laboratorier, luksus-suiter og en smeltesalt-atomreaktor. Idemanden bag håber, at være klar til afgang inden 2030.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøj
Nobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Ny dansk forskning: Held med agile metoder kræver at toppen afgiver kontrol
Et nyt flerårigt studie fra Aalborg Universitet kaster lys over de enkelte aktørers roller i agile transformationer. Resultatet er en model, der kan hjælpe ledelsen med planlægning og effektiv gennemførelse af en agil transformation.
IPCC slår fast: Klimaforandringer accelerer og betyder mere ekstremt vejr
FN’s klimapanel fastslår at menneskabte klimaforandringer accelerer i uhørt tempo. Konklusionerne bygger på nye modeller forbundet med mindre usikkerhed.