»IDA opfører sig, som om vi er Greenpeace, men vi er en ingeniørforening«
IDA-listen, De Privatansatte, mener, at foreningen skal passe på med at blive for »aktivitisk« i sin politik særligt i forhold til de 17 verdensmål. Nej, IDA skal tværtimod have mere fokus på verdensmålene, lyder det fra flere IDA-lister.
Techtopia #231: Dansk fremstød i koreansk metavers
Metaverset er fremtidens internet, men allerede nu kan vi se de første konturer af et virtuelt, grafisk miljø, der kommer til at forandre vores måde at kommunikere, e-handle, designe og producere på.
Fra 400.000 til 0: Stor fuglekoloni er fuldstændig forsvundet fra Antarktis
Mindre føde og intense snestorme kan være forklaringen på de forsvundne fugle.
Solovne, LED-lys, plasmonik og grøn brint skal være grundsten til e-brændstof
Europæisk forskningsprojekt skal lave solenergi, opsamlet kuldioxid og grøn brint om til metan og kulmonoxid on-site ved små og mellemstore CO2-udledende anlæg.
Fagligt talt: Forskning giver ny viden om, hvordan beton modstår frost
Som forskere kan vores arbejde nok koges sammen til nogenlunde dette: Vi undersøger en given problemstilling systematisk – ofte eksperimentelt – for at tilvejebringe ny viden. Den nyerhvervede…
PODCAST: Antigravitation forklarer ufoers flyveegenskaber
Måske er der en lille mulighed for, at negativ energi faktisk eksisterer, og det vil kunne forklare transport ved overlyshastighed. Hør også i ugens Transformator om lavfrekvente vibrationer, der aktiverer kroppens pacinilegemer.
Spørg Fagfolket: Hvorfor rådner blæksprutterogn ikke?
En fisker har undret sig over, at gammel rogn fra blæksprutter kan hænge i garnet i en evighed, mens alt andet forgår. Teknisk chef på Den Blå Planet byder ind med et svar.
Andreas Mogensen skal afprøve 3D-printer og måske VR-briller i rummet
Ikke én dag må gå til spilde under den danske astronauts kommende rummission.
Andreas Mogensen skal en tur mere i rummet som leder og pilot
Andreas Mogensen bliver pilot og leder på flyvningen, som foregår med et Crew Dragon-rumfartøj fra Elon Musks virksomhed SpaceX.
Børneavis om teknologi udkommer i ny udgave til sommer
Avisen Techie, der skal inspirere børn til at interessere sig for teknologi, matematik og naturvidenskab, er en succes, og derfor udgiver Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten Techie #3 til sommer - denne gang også til Ingeniørens abonnenter
Ny liste: Atomkraft skal på IDAs dagsorden
Som teknologiens stemme bør IDA kigge på alle muligheder og også inddrage kernekraft, når der f.eks. publiceres analyse om en klimaneutral fremtid, mener Olavur Thorup, listefører for Atomkraft ja tak!, der for første gang stiller op til IDAs repræsentantskabsvalg.
Gratis foredrag: Vi har groft undervurderet neandertalerne
Ny forskning viser, at vore evolutionære forgængere var kløgtigere og sejere, end de har ry for. International bestseller om emnet kommet nu på dansk, og på lørdag den 26. marts kan man møde forfatteren.
Hedebølger over polerne: australsk varme blæser ind over Antarktis
Over de seneste syv dage har målestationer i Arktis og Antarktis vakt ekstraordinær bekymring i det globale polar- og klimaforskningsmiljø. Ekstreme begivenheder som polare hedebølger tyder på, at globale klimaforandringer kan være tættere på worst-case end tidligere antaget.
PODCAST: Europa er afhængig af russisk atombrændsel
Mens der er stor opmærksomhed om de europæiske landes afhængighed af russisk gas, er det gået ubemærket hen, at en række atomkraftværker i Europa får leveret deres brændselsstave fra Rusland. I ugens Transformator gør vi også status på coronapandemien to år efter de første restriktioner.
IT-universitetet slipper for at udflytte studiepladser
IT-Universitetet har fået dispensation for udflytningskravet af studiepladser, mens der ikke oprettes flere studiepladser i København.