Danmark spiller afgørende rolle i storstilet klimaplan: Halvdelen af EU’s havvind skal komme fra Nordsøen
Europæiske statsledere mødes i morgen i Esbjerg for at præsentere stor plan for havvind.
På vej mod ny rekord i årlig udbygning af VE
På verdensplan skruer vi forsat op for tempoet på udbygningen af ny vedvarende energi. Det Internationale Energiagentur forventer, at 2022 bliver endnu et rekordår.
Tyskland indfører QR-kode på EV-batteriers metaller og genbrugshistorie
Et konsortium af tyske bil- og batteriproducenter er gået sammen om at udvikle en ‘batteri-historik’, der kan spore batteriers indhold og klimaaftryk.
Regeringen: el fra landmøller og solceller skal firedobles inden 2030
Tirsdag formiddag er regeringen klar med et ny udspil på energiområdet. Her er det målet, at el produceret af vindmøller og solceller på land firedobles inden 2030.
EU’s havvindmølle-kapacitet skal femdobles på otte år: »Det haster«
Et stort flertal i EU-Parlamentet har onsdag stemt for en strategi for havvind, der skal femdoble kapaciteten i 2030.
Big Brother i stalden: Følg 32.000 kyllinger på live-TV fra dunbold til slagtning
Livestreaming fra kyllingeopdræt og VR-ture i svinestalden er de seneste tiltag i landbrugets forsøg på at vise forbrugerne, hvor kødet kommer fra.
Forslag: Sådan kan vi igen krydse Europas grænser i tog
De lange rejser i Europa er overtaget af fly. Billige flybilletter og skatteregler gør togdrift svær. Men nu skal Europas trafikministre samles om en plan for tog på tværs af grænser.
Giftgas og a-bomber førte til grundforskningens syndefald
Grundforskningen vil altid være, og har aldrig været uskyldsren, lyder det fra historiker på Niels Bohr Institutet, der hjælper os gennem fortællingen om grundforskningens tumultariske liv gennem tiderne.
Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
Klimaforskere holder vejret: Kabel til vigtige polarsatellitter ude af drift
Et af to fiberkabler fra Norge til Svalbard er sat ud af drift. Fiberkablerne er centrale for nedtagning af data fra verdens nordligste og største satellitstation, der leverer vigtige data til blandt andet klimaforskere.
18.000 spøgelsesfly med ingen eller få passagerer på vej over Europa
Lufthansa Group forventer at måtte flyve 18.000 halv- og heltomme ture denne vinter for at beholde landingsslots. SAS udtrykker også bekymring.
Spørg Fagfolket: Hvorfor står vindmøllerne stille i stormen?
En læser undrer sig over, hvorfor vindmøllerne knap bevæger sig, når det stormer udenfor. Det er der en helt simpel forklaring på, fortæller vindmøllepionér Henrik Stiesdal.
Milliondyrt klimaprojekt har fået et dødeligt slag: Eksperter frygter mangel på grøn strøm
Hensynet til fugle, natur og naboer bremser grønne energiprojekter. Meget tyder på, at vi ikke har nok strøm i 2030, lyder det fra professor.
Vejret overhaler klimatilpasningen - sommerens ekstremregn var værre end forudset
Både forskere og beredskab var overraskede over de store regnmængder, der ramte Tyskland og andre lande denne sommer. Men det var ikke første wakeup-call.