Nyt materiale til sårbehandling beskytter mod resistente bakterier
Den særlige form for hydrogel imiterer proteiner, der naturligt findes i immunsystemet, og kan reducere brugen af antibiotika.
Forskere fra USA’s forsvar vil implantere microchips for at opdage corona
Konspirationsteoretikere mener at have fået ret, efter at forskere fra det amerikanske forsvarsministerium hævder at have udviklet en implanterbar mikrochip til at detektere coronavirus, før symptomerne opstår.
Forskere advarer mod forurening fra milliarder af mundbind: ’Det er en tikkende plastikbombe’
Verden over bruger vi millioner af mundbind hvert eneste minut, og de kan gøre stor skade, hvis de ender i naturen.
Forskere: Mikroplast fra mundbind truer miljøet
Boom i brug af engangsansigtsmasker verden over skaber et affaldsproblem, der drastisk vil øge problemet med mikroplast i miljøet, advarer forskere.
Forskere afslører mysterium om træers vækst
Med en genteknologisk metode er det nu for første gang muligt at se ind i planters byggeproces. Den nye forskning i planters cellevægge udført af blandt andre Københavns Universitet åbner op for at skabe stærkere byggematerialer og mere klimaeffektive træer.
Dansk forsøg i gang: Protein fra lamaer skal erstatte zink i smågrise
Konsortium af danske forskere vil erstatte medicinsk zink med protein, som nænsomt jager sygdomsfremkaldende bakterier ud af tarmen på smågrise under afvænning. Landbruget ser stort potentiale.
Leder: Skal vi virkelig begrave dansk raketudvikling?
Vi kan ikke. Vi vil ikke. Vi tør ikke. Så enkelt kan regeringens holdning til dansk raketudvikling opsummeres. Med sit nye lovkatalog har regeringen overtaget embedsværkets og den tidligere rege…
For meget dioxin: Nordsjællands affaldsforbrænding har skiftet dele af utæt filter
Den affaldsovn i Hørsholm, som adskillige gange har udledt for meget dioxin, kører nu igen, efter at de defekte dele af posefiltret er udskiftet, og der er kommet mere aktivt kul i filtret.
Iron Man-skuespiller vil redde miljøet ved hjælp af nanoteknologi
Robert Downey Jr. har fundet sin indre Tony Stark; han vil redde miljøet og bekæmpe klimaforandringer ved hjælp af nanoteknologi og robotter.
Indlægget Iron Man-skuespiller vil redde miljøet ved hjælp af nanoteknologi blev først udgivet på iNPUT.
.
Kinesisk lidar-kamera tager billeder på 45 kilometers afstand
Med lidar-teknologi har kinesiske forskere taget billeder på 45 kilometers afstand igennem smog og tåge. Ambitionen er at tage billeder på flere hundrede kilometers afstand
Nyt kuld af de fremmeste forskere får stor særbevilling fra Villum Fonden
11 forskere modtager i alt 410 mio kr. til forskning efter deres eget hjerte. To kommer fra udlandet, og de flytter nu deres forskning til Danmark.
Halskæder af slik inspirerer til ny måde at indtage medicin
En spiral med medicintabletter der indføres i maven kan erstatte almindelige piller, og forbedre behandlingen af blandt andet tuberkulose i U-lande.
Miljøprofessor om fluorstoffer: ‘Grænseværdien’ vil stadig være for høj
EU’s fødevaresikkerhedsagentur Efsa har planer om at sænke den såkaldte tolererede ugentlige eksponering med faktor 1.750 for stoffet PFOA og faktor 80 for PFOS.
Faktor 1.750: EU erkender fluorstof-fejl og sænker anbefalinger voldsomt
Efsa er klar til at sænke den tolererede ugentlige eksponering med en faktor 1.750 for stoffet PFOA og faktor 80 for PFOS. I Danmark indretter man allerede kontrolprogrammerne.
Fluorstoffer: EU erkender fejl – vil sænke den tolererede eksponering voldsomt
Efsa er klar til at sænke den tolererede ugentlige eksponering med en faktor 1.750 for stoffet PFOA og faktor 80 for PFOS. I Danmark indretter man allerede kontrolprogrammerne.