Verdensrekord fra Niels Bohr Institutet til DTU: Første kvantesikre fiberforbindelse
DTU Elektro og Niels Bohr Institutet har for første gang etableret en kvantekrypteret forbindelse baseret på en enkelt-foton-lyskilde.
DTU: Stort set al nuværende kryptering og it-sikkerhed skal forbedres og sikres mod angreb fra kvantecomputere
I øjeblikket udvikler forskere ny kryptering, så nuværende it-systemer kan modstå angreb fra fremtidens kvantecomputere. Den første internationale standard er på trapperne.
DTU Electro vil forene elektroner og fotoner
Forskere på det nye DTU Electro kombinerer automation, elektronik, fotonik og akustik og har kvanteteknologi som flagskib.
DTU-forskere vil tæmme ustabilt elnet med fremtidens kvantecomputer
Ph.d.-projekt på DTU demonstrerer de første beregninger på kvantecomputeres rolle i styringen af et fremtidigt komplekst elnet med mange fluktuerende energikilder.
Nu kan du blive uddannet kvantespecialist i Danmark: Efterspørgslen er eksploderet
Der er solid efterspørgsel efter kvantespecialister blandt andet i it-branchen, så nu reagerer Københavns Universitet, som sammen med DTU har stablet landets første uddannelse i kvantevidenskab på benene.
Faglig talt: Syntetisk blodforsyning til 3D-vævsmodeller kan styrke biologisk forskning
Vævsmodeller er dyrkede væv af menneskeceller, som efterligner funktionerne af organets væv i kroppen. De er af stor værdi ved afprøvning af ny medicin, undersøgelse af mulige miljøgifte, og…
Nato-rygstød til dansk kvanteforskning: Kan få stor betydning for DTU’s udvidelser af renrum
Et kommende Nato-center kan forbedre businesscasen for DTU Nanolabs kommende renrum til chipfabrikation. En tiltrængt og varslet kvantestrategi kan sætte yderligere skub i dansk kvanteforskning, mener dansk kvanteforsker.
Kineserne spurter i kvantecomputer-kapløbet: »De stormer afsted«
Kinesiske forskere har overgået verdens bedste supercomputeres regneevne - siger de. DTU-ekspert er ved at falde bagover.
Enige forskere: Solen kan ikke forklare klodens hedetur
Sammenhængen mellem solaktiviteten og klimaet ophørte i 1985, viser ny dansk analyse. Forskerne, der arbejder med Solens betydning for klimaet, erklærer sig stort set enig.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
DTU udvikler mikroskopisk laser med rekordhøj kohærens
En ny lasertype er velegnet til fotoniske kredsløb, sensorer og højhastighedskommunikation.
Unge vil læse AI - men vender ryggen til elektroteknologi
Efter sidste års rekordår på ingeniøruddannelserne er ansøgertallene på vej ned igen. Uddannelsesdekan på DTU havde dog forventet et større fald.
Ny aftale slukker håbet om, at ingeniøruddannelser kan slippe for udflytning
En bred politisk aftale om udflytning af uddannelser har strammet regeringens oprindelige udspil. Kravet er nu mindst 5 procent udflytning eller nedlægning af uddannelsespladser i de store byer. Der er ikke længere lagt op til, at visse uddannelser kan friholdes.
DEBAT: Fotonik forsømmes trods enormt potentiale
Danmark er verdensførende, når det gælder forskning inden for fotonik, men vi forsømmer at omdanne vores viden til nye produkter og virksomheder.
Teknologiens Mediehus går sammen med landets universiteter om ny, stor tech messe
Digital Tech Summit bliver Danmarks udstillingsvindue for digitale teknologier og mødested for stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups