DEBAT Hvorfor kan man ikke bare skifte elbilernes batterier?
Som ikke-ekspert på elbiler og batteriteknologi, men kommende forbruger af elbiler, er der en ting, der undrer mig såre ved den elbiludvikling, vi ser i disse år. Stort set alle elbiler (såkal…
Storbritannien har godkendt adskillige fossile projekter siden Cop26
På trods af grønne løfter er der næsten 50 projekter med fossile brændstoffer undervejs fra den engelske regering, viser en ny analyse.
Nanopartikel med ‘stealth’-funktion sniger medicin gennem kroppen
At få lægemiddelstoffer gennem kroppens snævre kar og uden om angribende immunceller er en svær kemisk manøvre. DTU-forsker har udviklet en metode.
Metan fra motorer: Naturgas er en større klimasynder end først antaget
Vi har idealiseret billede af naturgas som overgangsteknologi fra olie til VE, skriver PhD kandidat, der har forsket i fænomenet.
Værd at Vide: Københavnermetallet til brug i avancerede transistorer
Hafnium fylder 100 år i år. Besynderlig egenskab betyder, at hafniumdioxid kan udnyttes til energieffektive transistorer.
Gennembrud for studier af metallers indre på mikrometerskala
Dorte Juul Jensen fra DTU modtager en af Danmarks største forskerpriser VKR Årslegat på 5 mio. kr.
Værd at Vide: DTU-fysiker finder løsningen på det store kasseproblem
Kasser med teleskopiske låg anvendes til spil og elektronikprodukter. Kaare H. Jensen har sammen med kolleger på DTU fundet det optimale design, der får låget til hurtigst at glide ned over kassen.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
Amerikansk studie duer ikke til Lynetteholm: ‘Det er lokale forhold, der afgør kvælstofudledningen’
By og Havn afviser kritikken af Lynetteholmens miljøvurdering. 'Myndighederne har konkluderet noget andet,’ lyder svaret.
DTU-spinout går til kamp mod grå stær med laserdiode og 3D-billeder
Med en laserchip kan øjenlæger se øjets indre i 3D, hvilket skal sikre mere præcise diagnoser og bedre udvælgelse af kunstige linser forud for operation.
Kunstig intelligens giver indsigt i forholdet mellem tale og mimik: DTU træner AI til at skelne talere på deres ansigtsbevægelser
Et ph.d.-projekt har analyseret sammenhængen mellem menneskers ansigtsbevægelser og tale for at gøre AI-modeller i stand til at afgøre, hvem der siger hvad.
Konservator og DTU i fælles kortlægning: En ny type skimmel truer kulturarven
Et erhvervs-ph.d.-projekt har afsløret en ny type skimmelsvamp, der kan true kulturarven. Men hvorfor er den pludselig i vækst?
Fagligt talt: Flagermus i Danmark bærer forskelligartede coronavirus
Før COVID-19 opstod, som følge af smitte med SARS-CoV-2, vidste man allerede, at der er et reservoir af virus i flagermus med både zoonotisk potentiale (kan smitte mennesker) og potentiale for s…
Nato-rygstød til dansk kvanteforskning: Kan få stor betydning for DTU’s udvidelser af renrum
Et kommende Nato-center kan forbedre businesscasen for DTU Nanolabs kommende renrum til chipfabrikation. En tiltrængt og varslet kvantestrategi kan sætte yderligere skub i dansk kvanteforskning, mener dansk kvanteforsker.
Kandidat til IDAs formandspost: »For mig handler det om, at alle føler sig hørt og har indflydelse«
Egentlig håber Malene Matthison-Hansen, Fagforeningslisten, at medlemmerne ikke lægger for meget mærke til, at de får en ny formand. De skal sådan set bare opleve, at IDA fortsat leverer gode faglige netværk og gode fagforeningsydelser.