Danmark er på vej: Nu har de første lande koblet sig på europæisk corona-netværk
Efter en succesfuld test-periode, har EU netop åbnet for den fælles gateway, der skal koble medlemslandenes smittesporingsapps sammen. De første lande har allerede koblet sig på løsningen, og Danmark er med i anden bølge, lyder det fra leverandøren.
Vismænd: Ensartet CO2-afgift bør drive omstilling
I vismandsrapporten for efteråret anbefales også, at en undersøgelse af forskellige modeller for road-pricing igangsættes.
Spørg Fagfolket: Hvorfor føles køkkenredskaberne klistrede efter nogen tid?
En læser undrer sig over, at de bløde køkkenredskaber føles klistrede i hænderne efter nogle års brug. Er det farligt, og kan man rense dem? Det svarer materialeforsker på Nationalmuseet på.
Aarhus-forskere slår fast: Du redder ikke klimaet ved at spise økologisk
Klimabelastningen fra økologisk kost er stort set den samme som fra konventionelt dyrket mad. Der er til gengæld store CO2-besparelser at hente, hvis man skifter mellem fødevaregrupper og eksempelvis dropper kødet.
Statens It-råd giver rødt lys til hvert tiende statslige it-projekter
Fem ud af 49 statslige it-projekter har fået et rødt trafiklys af Statens It-råd i en rapport for første halvår af 2020. Flere af de røde projekter har oplevet forsinkelser pga. COVID-19.
Biotekrobot gør indtog i laboratoriet: »Den skal være lige så let at bruge som en mikroovn«
Der er et udækket behov for automatisering i biotekvirksomheder, mener iværksætterne bag Reshape Biotech, som har lanceret en robot til klargøring af celledyrkningsplader.
Spørg Fagfolket: Kan jeg koge A38 i kartonen eller frigiver det skadelig kemi?
En læser er stødt på en opskrift, der kræver kogning af mælkeprodukter i kartonen, men er det en god idé at gøre? Det svarer Forbrugerrådet Tænk Kemi på.
It-koks kan have givet forkerte husdyr-tilladelser
En fejl i et it-system hos Miljøstyrelsen har muligvis betydet, at der er givet tilladelse til husdyrbrug i Danmark på forkert grundlag. Det skriver Miljøminister Lea Wermelin (S) i en orienter…
Middelalder-lort afslører: Sådan kan vores tarmbakterier have set ud før junkfood og medicin
500 år gamle offentlige toiletter viser, at vi havde en bakteriefattig tarm allerede dengang.
Nobelprisen i medicin går til opdagelsen af Hepatitis C
I dag blev årets første Nobelpris uddelt. Den gik til tre forskere for deres opdagelse og arbejde med hepatitis C.
Techtopia #165: Alle pølsers moder
Snup lidt stamceller fra en gris. Lav en suppe af dem i et laboratorium, tilsæt næringsstoffer, og lad langsomt suppe vokse til hakket kød, der kan stoppes i pølseskind.
Nitrogenfrysning holder på smagen hos fisk og skaldyr
Nybygget fabrik tredobler kapaciteten hos Linde Gas, som oplever øget efterspørgsel fra især fødevareindustrien og den farmaceutiske branche.
Færre nye robotter automatiserer industrien – bortset fra i én branche
I 2019 blev der installeret 768 industrirobotter i Danmark, hvilket er det næsthøjeste nogensinde. Fremgangen er dog koncentreret på en enkelt branche, metalindustrien, mens der blev installeret færre nye robotter i fødevare-, plast- og procesindustrien.
Forsvundet i 400 år: Kæmpe indianerby opdaget i USA
Der boede mere end 20.000 i byen, da spanierne kom.
Dåsevand fra kikærter kan være det nye plantebaserede vidunderbarn
Institut for fødevarer ved Aarhus Universitet har forsket i at finde et alternativ til de animalske æggehviders kvaliteter i fødevarer. Kikærtevand kan være det nye skud på stammen