Fagligt talt: Flagermus i Danmark bærer forskelligartede coronavirus
Før COVID-19 opstod, som følge af smitte med SARS-CoV-2, vidste man allerede, at der er et reservoir af virus i flagermus med både zoonotisk potentiale (kan smitte mennesker) og potentiale for s…
Ugens debat: Brænd mere affald, og stop russisk gas
Det er til løbende diskussion, om sortering eller afbrænding af affald giver mest energi og mindst CO2. Læserne på ing.dk synes, diskussionen er overflødig nu, hvor affaldet kan hjælpe os fri af russisk gas.
Biogasanlæg kan øge produktionen til næste vinter med 50 procent uden brug af fødevarer
Biogas Danmark har meldt sig klar til at hæve den nuværende produktion, hvis den tilladte andel af energiafgrøder hæves fra 8 til 12 procent. Det er slet ikke nødvendigt, siger professor.
Spørg Fagfolket: Hvordan laver man selv alkoholfri vin?
Et par læsere vil gerne vide mere om produktion af alkoholfri vin, for hvordan gør man det? Det svarer specialist fra Chr. Hansen på.
Klimarådet dumper igen regeringen: Mangler halvdelen af CO2-reduktionerne
Trods landbrugspakke, initiativer og udspil mangler regeringen fortsat at redegøre for, hvordan 10 millioner ton drivhusgasudledninger reduceres, vurderer Klimarådet, der igen i år dumper regeringens klimaindsats, og advarer om, at power-to-x risikerer at blive mere sort end grøn.
Jorden ved Middelhavet lider: Men der mangler mere viden
Der mangler data for at kunne overvåge og lovgive omkring jordforringelse i Middelhavsområdet. Det er konklusionen i et nyt studie fra Stockholm Universitet i Sverige og Navarino Environmental Observatory i Grækenland.
Replik: Mælkekartonen er den bedste løsning, og snart er den endnu bedre
Selvfølgelig skal mælk leveres til forbrugeren i den mest bæredygtige emballage. Netop derfor bør vi beholde mælkekartonen. Vores beregninger viser, at CO2-udledningen fra en Arla-mælkekarton er cirka halv så stor som en pantflaske lavet af 100 procent genanvendt plastik.
Ny masteruddannelse: Skab bæredygtige fødevarer uden mavepine
DTU og KU genopliver master i fødevaresikkerhed med fokus på bæredygtig fødevareproduktion.
Big Brother i stalden: Følg 32.000 kyllinger på live-TV fra dunbold til slagtning
Livestreaming fra kyllingeopdræt og VR-ture i svinestalden er de seneste tiltag i landbrugets forsøg på at vise forbrugerne, hvor kødet kommer fra.
Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskov
Et hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.
Portugal udvider litium-produktion trods voldsom lokal modstand
Den portugisiske regering giver grønt lys for udvinding af litium seks nye steder. Det skal sikre råmaterialer til europæiske batterifabrikker og mindre afhængighed af Chile og Kina. De berørte kommuner er i oprør.
Stor politisk aftale: Nu skrues der ned for de værste sprøjtemidler
Det bliver snart dyrere at bruge de mest skadelige sprøjtemidler. Det sker som led i en politisk aftale, der skal få banke landbrugets forbrug ned. Danva er positiv, men frygter hamstring.
Her bliver den internationale rumstation dumpet i 2031
ISS er gået ind i sit sidste årti, inden stationen bliver smidt ned over Point Nemo.
Nyt røntgenapparat på KU Food skal gøre plantebaseret kost mere lækkert
At kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.
Miljøgiften PFOS fundet i køer hos kogræsserlaug i Odense - for giftigt til at spise
I tre år har borgere i Odense spist kød fra køer, der har græsset på et areal, der har vist sig forurenet med PFOS. Nu viser Fødevarestyrelsens undersøgelser af dette års kød, at det er så forurenet, at det ikke må spises.