Staten opgiver at erstatte pensionsmodent 90'er-system: Universiteterne må selv klare det
Siden 2018 har Uddannelses- og Forskningsministeriet haft ansvaret for projektet Kopernikus, der skulle finde en erstatning for it-systemet STADS. Nu skal DTU stå i spidsen for at udvikle en arvtager, efter styrelsen noget overraskende har givet bolden videre.
Britiske ingeniører: Lav betongulvet buet og spar 75 procent materialer
Britisk forskergruppe demonstrerer buet betondæk, der kræver 75 procent mindre materiale end flade betondæk. Og så kan det tilmed skilles ad og genbruges.
Let som plast og stærkere end stål: En milepæl for polymerisering
Forskere fra MIT er lykkedes med at polymerisere et materiale i to dimensioner.
Klimarådet dumper igen regeringen: Mangler halvdelen af CO2-reduktionerne
Trods landbrugspakke, initiativer og udspil mangler regeringen fortsat at redegøre for, hvordan 10 millioner ton drivhusgasudledninger reduceres, vurderer Klimarådet, der igen i år dumper regeringens klimaindsats, og advarer om, at power-to-x risikerer at blive mere sort end grøn.
PODCAST: Her er Europas fremtid uden russisk gas
Ugens Transformator står i energiens tegn. For i lyset af den russiske invasion i Ukraine melder spørgsmålet sig om, hvordan vi kan gøre os uafhængige af de russiske gasforsyninger. Desuden runder vi fusionskraft og elektrificeringens spøgelse: Dunkelflaute.
Blodprøve identificerer risiko for Alzheimers
En nyudviklet blodprøve koster en tiendedel af en hjernescanning.
Atomkraft kan godt betale sig - men først i slutningen af den grønne omstilling
Først når et land har minimeret sin fossile andel af elproduktionen til omkring 20 procent, kan atomkraft konkurrere med vind og sol på prisen, konkluderer ny forskning fra Stanford University.
Godt nyt til energiforsker: Udvisning af hustru udsat
Den dansk-amerikanske ingeniør Mads Rønne Almassalkhi’s hustru, Brittany, skal alligevel ikke rejse hjem 2. marts.
Fagligt talt: Fiskeriet smider årligt tonsvis af plastikaffald i havet
Denne Fagligt talt er skrevet af Eva Maria Pedersen, specialkonsulent, DTU Aqua Finn Larsen, seniorforsker, DTU Aqua og Henrik Gislason, professor emeritus, DTU Aqua Går man langs stranden,…
Amerikanske stater lukkede atomkraftværker - nu stiger CO2-udledningen
Nogle forskere ser med bekymring på lukningen af tre atomkraftværker. Andre påpeger, at det ikke gav økonomisk mening at holde hånden under kraftværkerne, som var plagede af driftsproblemer.
Forskellige gener giver forskellige typer af migræne
Et stort internationalt studie har identificeret 86 hidtil ukendte gener for migræne og gjort det muligt at kategorisere migræne efter genetisk profil.
DTU-rektor klager til Mette F. over forsker-sag: »Jeg skammer mig som dansker«
Rektor på DTU Anders Bjarklev er rasende over den behandling, som den dansk-amerikanske energiforsker Mads Rønne Almassalkhi har fået.
Forskere: Oliegiganter lever ikke op til egne grønne løfter
De store oliegiganter har i de senere år lavet flere og flere løfter om grøn omstilling og grønne investeringer, men ny forskning viser, at olieproducenterne meget sjældent handler på deres løfter.
Spørg Fagfolket: Hvor længe kan plast overleve sol og saltvand?
En læser vil gerne vide, hvor lang tid det tager for plastic at blive nedbrudt, når det er udsat for sol og saltvand. Det svarer ph.d. på SDU på.