Efter to år på havets bund: Microsoft-datacenter virker stadig
Små datacentre under vand kan være en pålidelig og energivenlig løsning til små cloud-tjenester. For elektronikken i serverne ser ud til at klare sig bedre i lufttætte rum uden besøg af teknikere.
Efter årtiers spekulation: Forskere finder spor efter muligt liv på Venus
Venus’ skyer indeholde gasser, som her på Jorden produceres af levende bakterier.
Lig får skoven til at skifte farve: Kan blive en del af opklaring af mord i fremtiden
Blandt andet har rygere et stof i kroppen, som kan gøre træernes blade lysere.
Billigere end antaget at måle og bremse kloakoverløb
Det vil koste 20-40 millioner kroner årligt at få mere præcise målinger af spildevand fra overløb – og dermed få et langt bedre grundlag for at sætte ind imod dem. Det er et relativt lille beløb og dermed godt nyt, mener Danva.
Mads Nipper ny topchef i Ørsted – Sådan har han arbejdet med digitalisering i Grundfos
Fra nytår skifter Mads Nipper posten som koncernchef i Grundfos ud med en ny toppost i energivirksomheden Ørsted. Læs eller genlæs interview i Ingeniørens Profilmagasin, hvor han fortalte om sine strategiske overvejelser i pumpevirksomheden.
Ny cocktail nær Grindstedværket: Kviksølv, medicin, olie og opløsningsmidler i jorden
En losseplads syd for Grindsted med alt fra husholdningsaffald til kemikalierester fra Grindstedværket har overrasket Region Syddanmark. Det kan blive Danmarks 11. generationsforurening.
Cheminovas gamle gift skal varmes eller vaskes væk
Giftdepotet på Harboøre Tange blev for næsten fire årtier siden nævnt i en Shu-bi-dua-sang, og dengang havde det allerede været et problem i 25 år. Nu er der endelig udsigt – og penge - til en løsning: efter alt at dømme med opvarmning eller jordvask.
Kommentar: Vi mangler jeres faglige stemmer!
Henrik Munksgaard er selvstændig kommunikationsrådgiver, og Jakob Volf er kommunikationsrådgiver hos Viegand Maagør Illustration: Privatfoto Det er ikke nok at have styr på beregn…
Efter ballade om lort i Øresund: Hofor bygger nyt rør til spildevand
Der er sat prop for planerne om at udlede 290 mio. liter urenset spildevand til Øresund. En ny ledning og sløjfning af parkeringspladser skal løse problemet.
Rapport: Sådan hjælper vi de truede insektarter
Insekterne i den danske natur er presset, men insekter er forskellige. Derfor bliver de påvirket forskelligt af menneskelig indgriben i naturen.
DMI kan ikke genkende problemet der førte til kvælstof-fejl
Ifølge Aarhus Universitet og GEUS regner det mellem 10 og 25 procent mere end DMI´s nedbørsdata viser. Det kan have ført til fejl i de nationale kvælstof-beregninger.
Endnu en fejl i kvælstof-beregningerne kan have ført til højere udledning
En 10 år gammel modernisering af metoden til at måle nedbør kan have medført et underestimat af Danmarks kvælstofudledning. Det bekymrer miljøministeren.
Dansk svineri af Øresund kommer fra spildevand - ikke landbrug
Udledning af spildevand står for 80-90 procent af det danske bidrag af kvælstof til Øresund. Men glem ikke bidraget fra Østersøen, lyder det fra AU-forskere.
Aksels automatiske rensegris får styr på svovlbrinte
Svovlbrinte bekæmpes normalt med kemikalier eller manuel afsendelse af såkaldte rensegris-svampe, men en opfinder fra Svendborg har effektiviseret processen med en automatisk rensegris. Aalborg-forsker kalder løsningen »en rigtig god idé.«
Ny statistik: Disse kommuner udleder mest spildevand via kloakoverløb
En sydsjællandsk kommune er blandt de største syndere på en ny liste over kommunernes overløb med spildevand, kvælstof og fosfor.