Dansk chip skal træne nyt hjernevæv til at kurere epilepsi
Et EU-projekt med dansk deltagelse skal konstruere en nanochip, som ved hjælp af maskinlæring træner hjernen til at kompensere for skader.
Neuromorphic computing: Fremtidens computer skal arbejde som en menneskehjerne
Energiforbruget bliver den største udfordring for fremtidens computere til kunstig intelligens. Derfor forsøger forskere på Aarhus Universitet at udvikle teknologi, der er i stand til at fungere som den menneskelige hjerne: Med enorm kraft og lille energiforbrug.
Techtopia #104: Astronaut Andreas tror på Danmark som rumfartsnation
Den danske astronaut Andreas Mogensen sidder hos NASA i Houston og arbejder med den næste månemission. Han håber selv at komme til Månen indenfor de næste fem år via den nye rumstation Lunar Gateway.
Kinesisk lidar-kamera tager billeder på 45 kilometers afstand
Med lidar-teknologi har kinesiske forskere taget billeder på 45 kilometers afstand igennem smog og tåge. Ambitionen er at tage billeder på flere hundrede kilometers afstand
Danskere udvikler kompakt mikrochip til kvantenetværk
Forskere på Niels Bohr Institutet har kombineret nanomekanik og kvantefotonik på smart vis.
Ny test afslører farlige bakterier længe før du bliver syg
Med en dansk nanosensor tager det 30 sekunder at opdage en bakterieinfektion.
Hands-on med Samsung Galaxy Fold: Første foldbare smartphone - recordere.dk
På en eksklusiv event i London, har recordere.dk haft den nye spændende Galaxy Fold i hånden. Og man kan sige hvad man vil, men Galaxy Fold er et spændende bekendtskab.
Nyt kuld af de fremmeste forskere får stor særbevilling fra Villum Fonden
11 forskere modtager i alt 410 mio kr. til forskning efter deres eget hjerte. To kommer fra udlandet, og de flytter nu deres forskning til Danmark.
TEST: Huawei P30 Pro - Endnu en fantastisk kameratelefon - recordere.dk
Vi har testet Huawei P30 Pro, der er den bedste kamera smartphone du kan købe for penge lige nu. Du får uovertruffen batteritid, og hele fire kamera på bagsiden. Og så er prisen ikke høj.
Halskæder af slik inspirerer til ny måde at indtage medicin
En spiral med medicintabletter der indføres i maven kan erstatte almindelige piller, og forbedre behandlingen af blandt andet tuberkulose i U-lande.
I Høje taastrup printer de elektronik med nanoblæk af kobber
Teknologisk Institut skal stå i spidsen for en stor europæisk innovationshub for printet elektronik, hvor industrielle inkjet-printere bruges til at fremstille små elektrisk ledende komponenter på papirstynde overflader.
Samsung afgør OLED TV fremtid i næste måned - recordere.dk
Erhvervsmedie: Samsung Display ventes at afgøre investering i OLED TV til april.
»AI skal ikke have etisk særstatus - det er et freakin’ regneark«
Skrækscenarier for AI er ren vrøvl - det er ikke mere etisk vanskeligt end alt andet, mener Chief Data Scientist Morten Middelfart.
Nye legeringers gode egenskaber skyldes tilfældighed
Interessen for legeringer med fem eller flere grundstoffer, såkaldte højentropilegeringer, er eksploderet. Forskere på Københavns Universitet undersøger, hvordan de kan fungere som katalysatorer inden for elektrokemi.