Med Ramskov gennem videnskaben: Sådan fik al vores viden et sikkert fundament
Naturvidenskaben er under konstant forandring. Gamle forklaringer erstattes af nye og mere korrekte – men der er trods alt noget, som er sikkert og vist, fortæller videnskabsredaktør Jens Ramskov i dette opkog af en tidligere artikelrække med navnet: Sikkert og vist.
Ny GEUS-rapport: Her kan vi begrave dansk atomaffald 500 meter under Jorden
Nye geologiske studier viser at et slutdepot for radioaktivt affald kan placeres mange steder i Danmark. Nu skal to lokaliteter udpeges, som skal undersøges med boringer. Senest i 2073 skal slutdepotet tages i brug.
Fagfolk om vejen frem: Nye materialer er rygraden i den grønne omstilling
Elektrolyse, transport af brint og motorer drevet af ammoniak kræver ny brug af materialer, lyder rådet til virksomheder fra Teknologisk Institut og Force Technology.
Kinesere genopliver ide om batteriskift på elbiler - skiftestationer på vej i Europa
Kinesisk batteriproducent vil gøre batteriskift i elbiler populært igen med nye modulære standardbatterier. Samtidig planlægger elbilproducent at rulle skiftestationer ud over Europa. Dansk transportekspert tror ikke på ideen til private.
Kæmpe it-omstilling i DSB: Machine learning bestemmer din billetpris - og el-løbehjul får dig helt frem til kontoret
Podcast: Corona og hjemmearbejde har påvirket den kollektive trafik og tvunget DSB til at innovere på data - blandt andet med justerede pendlerpriser, nye produkter og e-løbehjul til at transportere pendlere de sidste kilometer. Hør CIO Michael Moesgaard fortælle om de mange nye ideer, løsninger og projekter.
Zalando reklamerer med bæredygtighed - trods forbrugervagthundens løftede pegefinger
Danmarks største webshop bruger 25 forskellige bæredygtighedsmærker. Halvdelen har firmaet opfundet selv.
Rigsrevisionen i kritik af Femern: De gamblede med pengekassen
De ansvarlige myndigheder tog ‘unødige økonomiske risici’ på Femern-projektet, da man på dansk side udbød store milliardkontrakter, mange år før de tyske myndigheder var på plads, kritiserer Rigsrevisionen.
Niels Bohr fysiker giver sit bud: Sådan flyver ufoer …hvis de findes
Hvis fremmed liv har besøgt Jorden, så har det krævet ekstremt hurtige fartøjer. Men er overlyshastighed overhovedet muligt? Teoretisk fysiker forklarer mulighederne med udgangspunkt i nye ideer til såkaldte warp-drives.
Ugens debat: Skal vi flyve grønt indenrigs – og kan vi?
Statsministerens nytårsmelding om en indenrigsflyrute drevet af grønt brændstof i 2025 satte gang i debatten på ing.dk. Ifølge branchefolk og eksperter er det nemlig hverken tilladt eller praktisk muligt.
Hård kritik af Trafikstyrelsen og DB Cargo efter ny Storebæltshændelse
Både operatøren og den ansvarlige myndighed får kritik fra Havarikommissionen for at lade lommevogn, som de vidste var problematisk, køre videre.
230.000 aflivede fjerkræ ender som fyldstof i cement
Firmaet Daka har håndteret fjerkræet, der blev aflivet som følge af fugleinfluenza.
Fejludsendt mail afslører kritik af Trafikstyrelsen i havarirapport om ny Storebæltssag
Allerede et år inden en bilist sidste år slog alarm over løs trailer på godstog, kendte styrelsen til problemet bag. I morgen kommer kritisk havariundersøgelse.
Mens politikerne kræver udflytning: ITU vil udvide med 200 studiepladser i København
IT-Universitetet er klar til at imødekomme den massive efterspørgsel på it-talenter fra erhvervslivet med en udvidelse af antallet af studerende i København. Det kræver dog fuld finansiering fra politikerne, der samtidig forsøger at rykke studiepladser til provinsen.
Hæld e-fuel på toget og put batteri i indenrigsflyet
Synspunkt: Regeringens forslag om produktion af e-fuel til indenrigsfly har skabt livlig debat. Alle er enige om at få lavet e-fuel. Men få kan se fornuften i at hælde det på fly herhjemme.
Synspunkt: Tekniske fix løser ikke roadpricing - ellers havde vi nok haft det for længst
Debatten om roadpricing og overvågning fortsætter. Teknikken kræver overvågning. Kan man sammenligne det med mobillogning?