17 procent af verdens mad ryger i skraldespanden: Her er fire råd til at undgå madspild
Ny FN-rapport viser, at det meste madspild sker hjemme hos forbrugeren.
Amerikansk firma laver kød ud af den blå luft: ‘Teknologien kan blive afgørende i fremtiden’
Ny metode trækker CO2 ud af luften og omdanner det til spiseligt protein.
I udbud: Nu skal 13.300 tons døde mink graves op
I løbet af seks uger skal 13.300 tons døde mink opgraves og sendes til forbrænding med »særlige krav til håndtering«, fremgår det af et udbud fra Fødevarestyrelsen med en anslået værdi på 40 millioner kroner.
Cyberangreb mod sundhedsorganisationer fordoblet under corona-krisen
Kriminelle hackere er under pandemien gået målrettet efter sundhedsorganisationer, som har oplevet dobbelt så mange cyberangreb i 2020 som i 2019, ifølge en rapport fra IBM.
Klimakvæg: Billigt hollandsk supervåben mod kobøvser ved at være klar
Det hollandske metanreducerende foderstof Bovaer kan blive udrullet til dansk kvæg i efteråret og mindske landbrugets drivhusgasudledninger relativt billigt, lyder det fra fødevareselskabet DSM.
Farvel til diarré og lungesyge børn: Coronarestriktioner har næsten ‘udryddet’ flere sygdomme
Håndsprit, afstand og rejseforbud har givet kæmpe fald i blandt andet salmonella og luftvejsinfektioner hos børn.
FN advarer: Menneskets ødelæggelse af naturen er ‘meningsløs og selvmorderisk’
En ny rapport fra FN gennemgår menneskets rolle i klimaforandringerne og fremlægger konkrete tiltag, der kan være med til at rette op på skaderne.
Tre råd fra forskere: Sådan forbereder du din krop på COVID-vaccination
Moderat motion kan øge antallet af antistoffer hos udsatte grupper, viser ny undersøgelse.
Mørketal i fødevaregiganters klimaregnskab: Oplyser kun en tredjedel af udledningen
Det er ikke imod reglerne, når Danish Crown ikke rapporterer værdikædeemissioner. Og det er problematisk, lyder det fra professor, som efterlyser skærpede krav.
Lækkede dokumenter giver smugkig ind i EU’s nye forskningsprogram 100 mia. euro
EU holder kortene tæt til kroppen omkring detaljerne i det nye forskningsprogram Horizon Europe, men lækkede dokumenter giver forskere indblik i, hvad der kan søges støtte til.
DTU-professor: Spildevandsovervågning af corona rejser et etisk spørgsmål
Professor ved DTU Fødevareinstituttet peger på, at hvis man med spildevandstest begynder at nærme sig den enkelte bygning eller lejlighed, er der ikke stor forskel på det og at påtvinge folk en coronatest.
McDonalds tester ny planteburger i Danmark: Den er ikke sundere, men lidt bedre for klimaet
Bøffen er designet til at ligne kød og er ikke et alternativ til grøntsager.
Rapport: Plantebaseret kost er helt afgørende for at redde det globale dyreliv
Et skift til plantebaseret kost vil kunne redde truede dyrearter, viser ny rapport.
Svampe i kosten øger optagelsen af D-vitamin
Et nyt forskningsprojekt har fundet endnu flere fordele ved at spise svampe.
Nyt studie: Høj dødelighed blandt bygningsarbejdere under Covid-19
Bygningsarbejdere er en af de grupper på arbejdsmarkedet, der er mest udsatte for smittefare under coronapandemien, viser californisk undersøgelse.