Danske forskere bryder blod-hjerne-barrieren med ‘medicinlastbiler’
Et dansk forskerhold har haft succes med at bryde gennem blod-hjerne-barrieren, der tidligere har været svært fremkommelig, da man ikke har vidst, hvordan man skulle passere den tætte membran. Det kan bidrage til behandlingen af sygdomme i hjernen - for eksempel en tumor.
Fik du også dårlig samvittighed af at se toptrænede OL-atleter? Ro på, siger ekspert
30 minutters motion om dagen er nok til at få flere raske leveår.
Mulig afløser for PCR: Billig teknologi kan spore vira på stedet
CRISPR-baseret teknologi til blot 15 amerikanske dollars kan spore RNA- og DNA-sekvenser.
Rapport: Her er de fremtidige klimascenarier
Hvis vi fortsætter med et højt udledningscenarie og fordobler mængden af CO2, vil den globale temperaturstigning stige mellem 2,5-4°C ved udgangen af dette århundrede. Ny klimarapport skal bruges som udgangspunkt for både klimatilpasning og reduktion af drivhusgasser.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt…endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
Forskere: Kina er langt fra AI-supermagt endnu
Trods stort fokus på kinesisk forskning og udvikling af teknologier som kunstig intelligens, er landet stadig langt fra den supermagt på området, som man kan få indtryk af, påpeger en Kina-forsker og en AI-forsker. Men det kan hurtigt ændre sig, vurderer de.
Fjerde år i træk: Flere kvinder søger mod Datalogiske uddannelser
Andelen af kvinder, der er blevet optaget på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet, er steget for fjerde år i streg. Det fortæller universitetet i en pressemeddelelse.
Harvard-forsker går all in på at finde intelligente rumvæsner
Stort forskningsprojekt skal gøre os klogere på, om der er avanceret teknologi i rummet.
Fossil afslører: Gigantiske sø-skorpioner dolkede byttedyr med kæmpe kløer
Søskorpioner, der levede for over 400 millioner år siden, kunne blive over to meter lange.
Donuts eller diæt? Sportsgrenen afgør, hvordan atleterne kan spise under OL
Kuglestøderen kan spise sukker og friture på kampdagen, uden det påvirker resultaterne, siger ekspert.
Indtørret blod afslører doping: Ny dansk metode testes til OL
Forskere fra Københavns Universitet har i samarbejde med Anti Doping Danmark og Norges laboratorium for dopinganalyse udviklet en metode, der via bloddråber let og effektivt kan afsløre atleter, der har taget præstationsfremmende stoffer. Metoden er nu godkendt af verdens internationale dopingorganisation, WADA, og kan testes ved OL i Tokyo.
Datatilsynet med skarp kritik i teledatasagen: »Der skal bare ikke være nogen vaklen i geledderne«
Datatilsynets undersøgelse af sagen om Politiets brug af teledata resulterer i »alvorlig kritik«. Tilsynet kalder det en sag om menneskerettigheder og påpeger, at det er »fundamentalt«, at man kan stole på Politiets behandling af oplysninger.
Video: Internetaktivisten bag Europas cloud-hovedpine gør status et år efter dommen
Mange europæiske virksomheder har ikke fattet alvoren af dommen, der for et år siden satte mange urolige miner i både offentlige og private virksomheder. Sådan lyder kritikken fra Max Schrems et år efter dommen.
Ny SSI-vaccine vil lade myg dræbe malaria-parasitter
Vaccination af allerede smittede skal få bugt med malariaparasitten ved at lade myggen suge antistoffer ud af vaccinerede personer. »Kan stoppe smittespredning og dermed sygdom og død i de ramte afrikanske befolkninger,« siger forskningsleder bag vaccinen.