DAGBOG FRA COP26: Der er job at hente i en retfærdig grøn omstilling
COP26 lakker mod en enden, og jeg er også hjemme igen efter nogle intense og inspirerende dage i Glasgow. En af de ting, der særligt har optaget mig på COP’en, har været hvordan de processer,…
DTU-forskere og Forsvaret spotter mørklagte skibe i Arktis
Krydstogtskibe sniger sig ulovligt ind i Grønlands fjorde og handelsskibe gemmer sig for pirater ud for Afrikas kyst. Skibene slukker for AIS-signalet, så de ikke kan spores. DTU, Forsvaret og Flyverhjemmeværnet sættes ind mod udenlandske fiskere.
DAGBOG FRA COP26: Et virvar af klimaaktivisme kalder på handling
Glasgows gader er i disse dage et tydeligt bevis på, at klimaaktivismen er kommet for at blive. Både fredag og lørdag demonstrerede titusindvis af aktivister for mindre snak og mere handling. Og…
Russisk krigsskib placeret ved Skagen: Så let kan skibspositioner manipuleres
DTU Security har undersøgt AIS-data fra det fiktive russiske krigsskib og peger på simpel manipulation af data.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Tusindvis af studiepladser skal flyttes eller skrottes - DTU og AAU har løsningen
Danske uddannelser skal i langt højere grad tæt på industrien og konkrete anlægsprojeketer i fremtiden. Sådan lyder buddet på ny omdimensionering af danske universiteter fra DTU og AAU.
Kineserne spurter i kvantecomputer-kapløbet: »De stormer afsted«
Kinesiske forskere har overgået verdens bedste supercomputeres regneevne - siger de. DTU-ekspert er ved at falde bagover.
DAGBOG FRA COP26: Klimamødet skal sætte mennesket i centrum
Det er vel næppe gået nogens næser forbi, at COP26 er skudt i gang. Vi mærker allerede de høje forventninger til, at forhandlingerne i Skotland skal føre til ambitiøse klimamål og flere pen…
Tid i fly, biler og robotter skal tæmmes med datatrafik
DTU forsker undersøger, hvordan man bedst synkroniserer tid på tværs af mange forbundne sensorer, aktuatorer og processorer.
Techtopia #210: Danmark producerer masser af mikrochips
EU-Kommissionen vil støtte en europæisk mikrochip-industri. Vi skal gøre os fri af Fjernøsten og USA. Men hvor er Danmark i det spil?
Svensmark: Atmosfærekemikerne tager fejl om kosmisk stråling
DTU-eksperimenter viser, at kosmisk stråling kan skabe mange kondensationskerner for skyer. Kritikere er stadig skeptiske over for, om det i praksis har betydning for klimaet.
Enige forskere: Solen kan ikke forklare klodens hedetur
Sammenhængen mellem solaktiviteten og klimaet ophørte i 1985, viser ny dansk analyse. Forskerne, der arbejder med Solens betydning for klimaet, erklærer sig stort set enig.
Universitetsbestyrelser mangler indsigt: »De kunne ikke forstå idéen om grundforskning«
Eksterne medlemmer i danske universitetsbestyrelser har sjældent erfaring med forskning og uddannelse. MIT-professor og tidligere medlem af DTU’s bestyrelse efterlyser relevant ekspertise, mens Videnskabernes Selskab ønsker revidering af Universitetsloven.
‘Det er ikke tit, at mennesker er så tæt på at blive ramt af en meteorit’
En meteorit bragede gennem taget og landede på en canadisk kvindes hovedpude.
Ugens debat: Skal uddannelser udflyttes fra de store byer?
Udflytningen af en stor del af de videregående uddannelser til en række mindre byer er blevet en af de vigtigste opgaver for uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S). Det havde debattørerne på ing.dk stærke meninger om.