LEDER Valgets vigtigste spørgsmål: Hvem skal levere de teknologiske løsninger?
Så kom folketingsvalget. Om det var på tide eller i utide vil vi lade andre vurdere - det centrale er nu, at vi nu får sammensat et Folketing, der er klar til at finde løsninger på tidens stø…
SYNSPUNKT Raketter kan og skal sendes op fra Danmark
Et lovforslag, der netop har været i høring, vil forbyde private/ikke statslige raketaktiviteter i Danmark. Det kan få betydelige konsekvenser for dansk uddannelse, erhvervsliv og sikkerhed. Det…
Albedo-effekten: Skovrejsning i ørkner og på savanner kan have negative klimaeffekter
Træer kan lagre CO2, men risikerer også at mindske klodens refleksion af solenergi, viser ny forskning.
Kunstig intelligens finder nye smarte måder til matrix-multiplikation
Der findes mere effektive metoder til matrixmultiplikation end dem, man lærer i skolen. AI-program har fundet endnu bedre metoder end de, som i dag benyttes i computere.
Tre fysikere får endelig Nobelprisen: De banede vejen for kvantecomputeren
På Ingeniøren har vi flere gange spået, at de tre fysikere, hvis arbejde er grundlaget for kvantecomputere, ville få Nobelprisen.
I fars fodspor: Svensk genetiker vinder Nobelprisen i medicin
Vi mennesker går stadig rundt med dna fra vore neandertal-forfædre, der påvirker vores liv. Og for den opdagelse får svenske Svante Pääbo nu Nobelprisen.
PODCAST Sådan får du god økonomi i dit solcelleanlæg
Transformator har en lytter igennem fra Nørresundby, som har installeret batteri og intelligent styring på sit solcelleanlæg, så han kan oplade Teslaen og købe og sælge strøm, når det er fordelagtigt. Vi har også en solcelleekspert i studiet for at give sit bud på, hvordan vi får mere fart på de store solcelleparker i Danmark.
Værd at Vide: Proteinfoldning, mRNA og noget kvant er årets favoritter til Nobelprisen
Her er Ingeniørens bud på dette års nobelpristagere.
Millioner af hektar tropisk skov ryddes til landbrug: Halvdelen af arealerne er udyrkede
Svensk forskning viser, at mellem 35 og 55 procent af de ryddede jorde efterfølgende ikke tages i brug.
Techtopia #253: Behandling i VR hjælper patienter med skizofreni
Virtual reality kan bruges til andet end computerspil og underholdning, bl.a. til simulationstræning af patienter med auditive hallucinationer.
Værd at Vide: Hvor gammelt er mon lige det fingeraftryk?
Kemiske analyser kan bruges til bestemme alderen på fingeraftryk, men metoderne er langt fra skudsikre. Ny form for visualisering af data kan måske hjælpe.
Omgivet af oceaner: USA satser på flydende vindmøller på dybt vand
USA vil de næste 10-15 år bygge et stort antal havvindmølleparker.
Værd at Vide: Sådan placerer naturen sten på ispiedestaler
Fransk forsker har fundet forklaringen på en naturlig balancekunst, som kan tænkes at være relevant for fremtidige rummissioner.
PODCAST Sådan kan vi indfange og lagre Danmarks CO2-udledning
Det er ikke nok at begrænse vores udslip af CO2, vi er også nødt til at indfange den, lagre den eller bruge den. Hør hvordan i denne uges Transformator, som også handler om, hvorfor Novo Nordisk fonden netop har smidt 1,5 milliarder kroner i udviklingen af en dansk kvantecomputer.
Regeringen klar med nyt Digitaliseringsråd: Her er medlemmerne og deres opgaver | Version2
11 personer fra den offentlige sektor, forskningsverdenen og erhvervslivet skal give anbefalinger til regeringen om, hvordan den digitale udvikling i Danmark styres bedst muligt. Få et overblik over medlemmerne og deres opgaver her.