Juraprofessorer: Skjulte klimatal er brud på ministeransvarsloven
Omfattende aktindsigt viser, at der blev lavet et stort beregningsarbejde på infrastrukturpakkens CO2-udledning fra anlæg. Men ifølge forligsparterne fik de at vide, at tallene ikke fandtes.
Forskere i opråb: Tag sundhedstruslen fra giftige fluorstoffer alvorligt
Sundhedstruslen fra fluorstoffer er underbelyst og underprioriteret, advarer en række eksperter. Ud af 19.000 forurenede grunde i Danmark er kun 1.100 undersøgt for PFAS.
Nyt røntgenapparat på KU Food skal gøre plantebaseret kost mere lækkert
At kende den fysiske struktur på de lækreste animalske fødevarer og kopiere egenskaberne over i plantebaseret mad er målet med et nyt apparat på Københavns Universitet.
Her er universiteternes plan for udflytningen af STEM-uddannelserne
Universiteterne har i høj grad prioriteret de to studieområder ‘tech’ og ‘science’ i deres udspil til udflytning og nedlukning af studiepladser.
Tusindvis af nye STEM-studiepladser kan blive konsekvens af udflytning
Vedtages universiteternes indspil til udflytningsplanerne vil antallet af STEM-studiepladser stige frem mod 2030. Søger de studerende fortsat mod byerne, risikerer pladserne dog at stå tomme.
Dyk ned i kvantefysikkens fødsel …og hvorfor Einstein og Bohr altid kørte for langt
En national fejring markerer i år 100-året for indvielsen af Niels Bohr Institutet og for Niels Bohrs nobelpris i fysik.
Giftgas og a-bomber førte til grundforskningens syndefald
Grundforskningen vil altid være, og har aldrig været uskyldsren, lyder det fra historiker på Niels Bohr Institutet, der hjælper os gennem fortællingen om grundforskningens tumultariske liv gennem tiderne.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organer
Stamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.
»Er vi blevet for kloge? Nej, tværtimod!«
Det kræver handling nu, hvis vi skal sikre et reelt forskningsberedskab for os selv og for fremtidige generationer, skriver formanden for Danmarks Frie Forskningsfond.
Professor forsvarer brug af bandlyste pesticider: Små mængder er ikke farligt
Politiken og Danwatch har rettet kritik mod Miljøstyrelsen for at give danske landbrug dispensationer til at bruge EU-bandlyste pesticider. Men ifølge professor i miljøkemi, så er kritikken slet ikke berettiget.
Klimaforskere holder vejret: Kabel til vigtige polarsatellitter ude af drift
Et af to fiberkabler fra Norge til Svalbard er sat ud af drift. Fiberkablerne er centrale for nedtagning af data fra verdens nordligste og største satellitstation, der leverer vigtige data til blandt andet klimaforskere.
Danske forskere skal undersøge, hvordan digital sporing påvirker borgeren
Nyt forskningscenter ved Københavns Universitet skal blandt andet undersøge konsekvenserne af nye forretningsmodeller, der bygger på cookies og personlig profilering.
Klimaprofessor om rekordhøje metanniveauer: »Det her er bad news«
De seneste syv år har været de varmeste nogensinde målt på kloden. På samme tid har der aldrig været målt mere CO2 og metan i atmosfæren.
DEBAT: Kørselsafgifter er samfundsøkonomisk rigtigt - men desværre urealistisk
Vismændenes forslag til ændring af bilskatter vil enten stride mod basale krav til retssikkerhed eller også føre til massiv overvågning.
Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?
AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?