Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøj
Nobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
Hvordan skal vi bruge Galileo-netværket? Gode ideer kan vinde en mio euro
Har du ideer til hvordan EU’s Galileo-netværk kan bruges til bedre landbrug, mobilitet eller endda kvanteteknologier, så står EU-agenturet EUSPA klar med knap 7,5 mio. kroner i støtte.
Indsigt i komplekse fysiske systemer belønnes med Nobelprisen i fysik
Prisen tildeles for fysisk modellering af Jordens klima med særlig vægt på forudsigelse af global opvarmning og en generel forståelse af orden og uorden i fysiske systemer.
Den næste store computerrevolution er tættere på end du tror: 100 studerende fra Niels Bohr Instituttet skal træne med en kvantecomputer
Kvantecomputeren synes måske stadig at lyde som det rene science fiction, hvor 0- og 1-taller pludselig kan være både det ene og andet. Men udviklingen går så hurtig, at kvantecomputeren kan blive den næste store computerrevolution inden længe. Sådan lyder det fra lektor Kim Splittorff på Niels Bohr Instituttet, der står i spidsen for et splinternyt kursus, hvor op mod 100 studerende skal træne med IBM Q.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Boganmeldelse: Kvantethriller om attentatforsøg på Bohr og Einstein
Grafisk novelle om et fiktivt mordforsøg på Bohr og EInstein kører for meget i tomgang.
Ny undersøgelse: Studerende er en overset trussel for virksomheder
Virksomheder kan med fordel fokusere deres sikkerhedsindsats på de yngre medarbejdere, viser ny undersøgelse.
Hver anden corona-patient fra Wuhan lider af åndenød eller træthed efter et år
Nyt studie viser, at jo sværere forløb med corona, desto flere senfølger.
Ny forening skal bringe dansk kvanteteknologi i front
Danish Quantum Community skal være med til at overbevise politikerne om, at der er andet end grøn forskning, der har betydning i det store billede.
DTU udvikler mikroskopisk laser med rekordhøj kohærens
En ny lasertype er velegnet til fotoniske kredsløb, sensorer og højhastighedskommunikation.
Ny dansk forskning: Held med agile metoder kræver at toppen afgiver kontrol
Et nyt flerårigt studie fra Aalborg Universitet kaster lys over de enkelte aktørers roller i agile transformationer. Resultatet er en model, der kan hjælpe ledelsen med planlægning og effektiv gennemførelse af en agil transformation.
IPCC slår fast: Klimaforandringer accelerer og betyder mere ekstremt vejr
FN’s klimapanel fastslår at menneskabte klimaforandringer accelerer i uhørt tempo. Konklusionerne bygger på nye modeller forbundet med mindre usikkerhed.
Drømmen om en kvantecomputer i stuen er rykket nærmere
Danske forskere har taget et stort skridt på vejen til at lave en kvantecomputer, der kan fungere ved stuetemperatur og ikke behøver at blive frosset ned til det absolutte nulpunkt for at kunne slå nutidens supercomputere af banen.
Unge vil læse AI - men vender ryggen til elektroteknologi
Efter sidste års rekordår på ingeniøruddannelserne er ansøgertallene på vej ned igen. Uddannelsesdekan på DTU havde dog forventet et større fald.
Ny aftale slukker håbet om, at ingeniøruddannelser kan slippe for udflytning
En bred politisk aftale om udflytning af uddannelser har strammet regeringens oprindelige udspil. Kravet er nu mindst 5 procent udflytning eller nedlægning af uddannelsespladser i de store byer. Der er ikke længere lagt op til, at visse uddannelser kan friholdes.